Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

10/7/19

Ομάδα κρουστών άιΝΤΟς


   άιΝΤΟς  στην ποντιακή διάλεκτο σημαίνει "άι χτύπα". Για την ομάδα είναι προτροπή  σε όσους το επιθυμούν, να συμμετέχουν παίζοντας κρουστά όργανα.
   Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1999. Αποτελείται από ερασιτέχνες μουσικούς που είναι σε θέση να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη μουσική παράσταση με την προσωπική τους σφραγίδα. Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τον Ιούνιο του 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο του Cd με τίτλο Ντουμ – τεκ.
    Στην ομάδα γίνεται επικέντρωση στην εκμάθηση των βασικών ρυθμών που συναντώνται στην παράδοση της ελληνικής μουσικής, αλλά και άλλων χωρών. Τα όργανα πάνω στα οποία δουλεύει είναι το τουμπερλέκι, το μπεντίρ,  η νταραμπούκα, το νταούλι και διάφορα ιδιόφωνα (κουτάλια, ζίλια, κρόταλα, κ.α.).
  Διδάσκονται βασικές τεχνικές, και όταν έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο προχωρά στην εκμάθηση συγκεκριμένων κομματιών και τραγουδιών που σχετίζονται με τους ρυθμούς που έχει γνωρίσει
  Στόχος των μαθημάτων είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν βασικές αρχές της μουσικής και να μπορούν, να αναγνωρίσουν τα ρυθμικά σχήματα που κρύβονται πίσω από τις μελωδίες, να μπορούν να συνοδεύσουν κάποια κομμάτια και τραγούδια, και τελικά μέσα από αυτό το ταξίδι να περάσουν καλά και να αναπτυχθούν ψυχικά και νοητικά. Στο τέλος της χρονιάς η ομάδα έχει την ικανότητα να παρουσιάσει μια συναυλία ως αποτέλεσμα της εργασίας που  έχει γίνει όλον αυτό τον καιρό. Περισσότερες πληροφορίες στην ομάδα τους στο facebook και στο μπλογκ τους

Δάσκαλος κρουστών είναι ο Λευτέρης Αγγουριδάκης

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη
Λειτουργούν τμήματα για παιδιά  4μ.μ.-5μ.μ., 5μ.μ.-6μ.μ. και 6μ.μ.-7μ.μ.
Αρχαρίων ενηλίκων 7μ.μ.-8μ.μ.
Προχωρημένων ενηλίκων 8μ.μ.-10μ.μ.






Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *