Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δάσκαλοι



Έκφραση και Δημιουργία- Αναστασία Πραξιγά

    Η Πραξιγά  Αναστασία είναι κάτοχος πτυχίων της Σχολής  Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης, της  Παιδαγωγικής  Ακαδημίας  Θεσσαλονίκης  και της  Παιδαγωγικής Σχολής – Τμήμα Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ.. Διδάσκει σε δημόσια νηπιαγωγεία από το 1987. 
    Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με θέματα όπως: Θεατρική Παιδεία  της  ΝΕΛΕ Κιλκίς, ΜΟΥΣΙΚΟΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του 2ου Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, «ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ  ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ» από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, «ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» του 2ου Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Θεατρική Παιδεία  της  Γ.Γ.Λ.Ε. και της ΝΕΛΕ Δράμας με τίτλο «ΣΤΑ ΟΡΙΑ  ΤΟΥ ΚΩΜΙΚΟΥ», «ΡΥΘΜΟΣ – ΚΙΝΗΣΗ - ΚΡΟΥΣΤΑ» με επιμορφωτή το Μουσικό-Εμψυχωτή κ. Λευτέρη Αγγουριδάκη  από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, «ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» από την 38η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής  Κιλκίς, «Τεχνική Θεάτρου Σκιών » από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Ν. Κιλκίς, « Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» στην Πολιτιστική Εταιρεία Κιλκίς κ.ά..    
    Υπήρξε εισηγήτρια  σε επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ »  που διοργάνωσε η Σχολική  Σύμβουλος  Προσχολικής Αγωγής 38ης  Εκπαιδευτικής  Περιφέρειας. 
   Έχει υλοποιήσει περιβαλλοντικά και πολιτιστικά  προγράμματα καθώς και αγωγής υγείας με θέματα: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ», «ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ …ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ» « Η ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ », «ΟΤΙ ΤΡΩΩ ΕΙΜΑΙ», «ΠΑΡΑΚΑΛΩ….. ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΡΟ; », «ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΑΥΡΙΟ », «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ – ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» κ.ά.                      
        Συμμετείχε με τα νήπια του β’  κλασικού τμήματος του 2ουΝηπιαγωγείου Κιλκίς  στο 17ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς στην παράσταση : Οι μαθητές του Κιλκίς παρουσιάζουν….. με τίτλο  « Νύχτα και Συναισθήματα ».
    Υπήρξε μέλος των θεατρικών ομάδων της ΤΕΧΝΗΣ  και του Δήμου Κιλκίς.
  Είναι μέλος της ομάδας κρουστών και μπάντας δρόμου του Συλλόγου ΙΡΙΔΑ.


Δημιουργική γραφή - Κατερίνα Αμπράζη

Η Αμπράζη Κατερίνα αποφοίτησε από το Τμήμα Νηπιαγωγών Καρδίτσας και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν εκδοθεί στα συλλογικά έργα: «30 Μέρες Σινιάκι» εκδ. Βάρφης, «Μιας Παρέας Παραμύθια» εκδ. Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλη και «Συλλογή Βραβευμένων Ποιημάτων και Διηγημάτων» εκδ. Λίμπρον. Της έχει απονεμηθεί το 1ο Βραβείο διαγωνισμού συγγραφής για εκπαιδευτικούς των εκδόσεων Πατάκη, το 1ο Βραβείο πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης του φιλολογικού και λογοτεχνικού ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος», το 2ο Βραβείο Ποιητικής Συλλογής του ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» και Έπαινος Ποίησης στο δεύτερο διαγωνισμό «Μίμης Σουλιώτης» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 
Υπήρξε εισηγήτρια στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο σεμινάριο «Διαβάζω και Γράφω Ποίηση» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης δίδαξε το αντικείμενο της δημιουργικής γραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών.   
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, συμποσίων και διημερίδων σχετικά με τη δημιουργική γραφή μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής  Μακεδονίας, το 8ο πανελλήνιο συνέδριο «Η Γλώσσα του Σχολείου» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το συνέδριο «Από το Παραμύθι στα Κόμικς – Παράδοση και Νεοτερικότητα» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετάσχει επιτυχώς στο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης διάρκειας 104 ωρών με θέμα «Δημιουργική Γραφή Ι» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο ετήσιο εργαστήριο συγγραφικής τέχνης Creative Writing.
Από το 2012 συμμετέχει κάθε χρόνο ως εθελόντρια στις δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς.


  Ο Αντώνης Παπαδόπουλος σπούδασε Ζωγραφική στην ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Sainttienne της Γαλλίας. Είναι κάτοχος του Εθνικού διπλώματος εικαστικών τεχνών και του Ανώτατου διπλώματος Εικαστικής Έκφρασης. Από το 1999 ασχολείται με την εκπαίδευση της εικαστικής δημιουργίας (ζωγραφική γλυπτική χαρακτική σχέδιο) στο δίκτυο εικαστικών εργαστηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού, (εικαστικό εργαστήριο του δήμου Κιλκίς) στον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και στον Καλλιτεχνικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΙΡΙΔΑ σε τμήματα παιδικά και ενηλίκων .Οργανώνει εκθέσεις των καλλιτεχνικών τμημάτων (παιδικά- ενηλίκων), με το πέρας της σεζόν. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει το εικαστικό του έργο σε 7 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και είχε συμμετοχή σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στην Σουηδία, στην Λιθουανία ,στην Αυστρία ,στο Μεξικό και στην Τουρκία. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Σουηδία ,Αυστρία και στην Αγγλία. Σήμερα ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς.
 

Ο Λευτέρης Αγγουριδάκης είναι πτυχιούχος κρουστών του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Αναπτύσσοντας την τέχνη του σε μια ευρύτερη γκάμα κρουστών που ξεκινάει από το κλασικό drumset, επεκτείνεται σε πλήθος μικροκρουστών αλλά και σε βιμπράφωνο,σαντούρι και Ντουντούκ (Duduk)
Ενσωματώνει στη μουσική του ηχορυθμούς χρωματισμένους από την παραδοσιακή μουσική των λαών της μεσογείου, της Αφρικής και της Ασίας. Είναι μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ένωση για την μουσική εκπαίδευση). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του "Κρουστόφωνου, μέλος του μουσικού σχήματος Διοτίμα, και  του συγκροτήματος "Primavera en Salonika" που συνεργάστηκε με την Σαβίνα Γιαννάτου. Έχει συμμετάσχει  σε πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διδάσκει κρουστά σε ωδεία, σχολές και σεμινάρια. Έχει εκδώσει την μέθοδο διδασκαλίας κρουστών με τίτλο "Τα κρουστά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική". Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

 Κεραμική - Παρθένα Εμποροπούλου

Η Παρθένα Εμποροπούλου έχει αποφοιτήσει από την σχολή κεραμικής της σχολής ΧΕΝ. Έχει καταρτιστεί ως επιμορφώτρια στα ΝΕΛΕ Κιλκίς όπου και εργαστηκε ως επιμορφωτρια στο τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Τέχνης και Κεραμικής (1981 - 1997). Ήταν εκπαιδεύτρια του ΚΕΚ με θέμα “Κεραμική σε παιδιά με ειδικές ανάγκες” και δίδαξε υπό την αιγίδα της ΝΕΛΕ μαθήματα τεχνικών κεραμικής σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Ειδικό Σχολείο Κιλκίς (1987 – 1997). Ήταν επίσης εκπαιδεύτρια ζωγραφικής της Tri Chem. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης με θέμα “Εκμαγεία και αντικείμενα” του Δήμου Κιλκίς,το σεμινάριο “Αρχαίο κόσμημα” του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κιλκίς. Συμμετείχε στο πρόγραμμα “ΣΩΚΡΑΤΗΣ” με την συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας,ως υπεύθυνη του τμήματος κεραμικής. Από το 2000 ήταν υπεύθυνη του τμήματος κεραμικής του ΟΠΑΝΓΑ το οποίο εντάχθηκε στο Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων και συνεχίζει ως σήμερα στο διάδοχο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύλλογο Ίριδα”

Θεατρικό παιχνίδι - Μαρία Κουτσοκώστα

Η Μαρία Κουτσοκώστα  από το 2015 σπουδάζει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στο σχήμα «ΑγαΚου» όπου δραματοποιεί και παρουσιάζει παραμύθια αγαπημένων συγγραφέων. Έχει ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής και την εκμάθηση φλογέρας, παραδοσιακού κλαρίνου, κρουστών και τραγουδιού στη Σχολή Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής «Εν Χορδαίς».
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, των τμημάτων παίδων και εφήβων της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Κουκλοθέατρου Κιλκίς έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Κοινωνικού Θεάτρου. Το χειμώνα του 2016 επιμελείται θεατρικά την μουσική παράσταση «Στα νυχτέρια αρχινώ του κύκλου τα τραγούδια» που παρουσιάστηκε από τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Καλαμαριάς. Από το 2017 εντάσσεται στο δυναμικό του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Ίριδα», όπου διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, στο πλαίσιο του οποίου σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση «ο Πινόκιο Αλλιώς».

ΜΠΑΝΤΑ ΔΡΟΜΟΥ  "άιΝΤΟς -Αντώνης Μιχαηλίδης

Η μπάντα δρόμου  "άιΝΤΟς" δημιουργήθηκε το 2017 από μέλη του τμήματος κρουστών. Ασχολείται μ’ ένα είδος αφροβραζιλιάνικης μουσικής και συγκεκριμένα την  samba reggae.  Έχει συμμετάσχει σε πολιτιστικές δράσεις του τόπου μας και άλλων πόλεων δίνοντας κέφι και ρυθμό σε κάθε της εμφάνιση. Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το ρυθμό και την κίνηση.Την ομάδα καθοδηγεί και εμψυχώνει ο Αντώνης Μιχαηλίδης.Γίνετε μέλη της ομάδας τους στο facebook και δειτε φωτογραφίες της εδώ 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *